90-DNEVNA DIJETA :SMRSAJTE ZDRAVO I USPJESNO!

90-DNEVNA DIJETA :SMRSAJTE ZDRAVO I USPJESNO!

2021-04-04 Off By Maja

U 90 dana dijeta se ne radi o dijeti u kojoj se morate mnogo odricati  kao što je slučaj sa klasičnim dijetama.

Umjesto toga, ova dijeta pruža dugotrajnu promjenu prehrane koja će vam pomoći da izgubite kilograme i ostanete zdravi i vitki. A uravnoteženu ishranu čini ključno jezgro ishrane. 90-dnevna dijeta treba biti podržana dovoljnim vježbanjem i samo vježbanjem .

90-dnevna dijeta je prehrambeni program u kojem 90 dana mijenjate način prehrane i imate fiksni redoslijed dana u kojima smijete jesti samo određenu hranu.

Počinjete s proteinskim danom , nakon čega slijede dva dana s ugljikohidratima, a zatim slijedi vitamin dan . Ova se četiri dana ponavljaju do 29. dana . Na ovaj dan radite vodeni dan . Tada proteinski dan započinje ponovo. Ponavljate ovaj postupak dok ne istekne 90 dana.

Da bi 90-dnevna dijeta bila uspješna, važno je i uvijek uzimati dovoljno tekućine , preporučuju se približno 2 litre dnevno.

Dozvoljena je voda, nezaslađeni čaj, crna kafa i povrtni temeljac . Alkohol, zaslađena pića i voćni sokovi moraju se izbjegavati tokom 90-dnevne dijete. Također je poželjno integrirati redovno vježbanje i kondiciju u svakodnevni život.

Doručak bi uvijek trebao biti isti tokom tri mjeseca dijete . Preporučuje se voće, ali dozvoljen je i integralni hljeb. Orašasti plodovi prikladni su kao međuobrok između obroka.

90-dnevni plan prehrane:

1. dan: Dan proteina
Dan 2 i Dan 3: Dani ugljikohidrata
4. dan: Vitaminski dan
29. dan: Dan vode

1. dan: proteinski dan

Na proteinski dan mogu se jesti namirnice poput jaja, bijelog mesa, ribe, mliječnih proizvoda ili tofua . Međutim, trebali biste se ograničiti na jedan od ovih proizvoda . Kombinacija previše proizvoda koji sadrže proteine ​​mogla bi dovesti do probavnih problema. Salata i povrće idealni su kao dodatak jednoj od namirnica .

 

Nastavak na sljedecoj stranici…

Pages: 1 2